Een zonnebril kopen, waar kan ik het beste op letten?

Een zonnebril kopen, waar kan ik het beste op letten?

Tegenwoordig kun je overal een zonnebril kopen, van het tankstation tot aan de drogisterij je kunt het zo gek niet noemen of ze verkopen er zonnebrillen. De prijskaartjes kunnen enorm verschillen daarom kan het soms erg verwarrend zijn bij het bestellen van een zonnebril. Maar hoe komt dit eigenlijk? Komt het door de kwaliteit van het montuur of betaal je soms voor het merk zonnebril? In dit artikel leggen wij je precies uit waar je het beste op kunt letten tijdens het kopen van een zonnebril.

Kies voor de juiste vorm bril

Een veel voorkomende fout bij het kopen van een zonnebril is dat mensen niet kijken wat voor vorm gezicht ze hebben. Vormen zijn namelijk de sleutel tot een zonnebril die precies voor jou geschikt is. Ook is de vorm van een zonnebril erg belangrijk voor de juiste bescherming van je ogen. Een smalle bril kan namelijk nog veel UV-straling aan de zijkant van de bril doorlaten waardoor de ogen alsnog niet goed beschermt zijn. Een te grote zonnebril kan zwaar zijn en dus te snel afzakken. Belangrijk is dus dat je de juiste soort zonnebril kiest meer hierover kun je lezen in onze andere blogpost: waarom een zonnebril dragen zo belangrijk is.

Kies voor de juiste UV-bescherming

Een goede zonnebril beschermt je ogen voor 100% tegen UV-straling. Bij brilletjes.nl vind u zonnebrillen in 3 verschillende filter categorieën. Deze vind je terug in onderstaande afbeelding.

Gepolariseerde zonnebrillen

 

Zonnebril Filters Brilletjes.nl Zonnebrillen kopen

 

 De filters 1 t/m 3 kunt u in ons assortiment vinden door middel van onze filteroptie op de producten pagina's. U kunt op deze manier zelf gemakkelijk bepalen welke bril u de beste bescherming biedt.

 Gepolariseerde zonnebrillen

Je hebt vast wel eens gehoord over gepolariseerde zonnebrillen, maar wat doen deze nu eigenlijk? Het is heel simpel. De glazen van een gepolariseerde zonnebril hebben een extra filter. Deze filter absorbeert schitteringen van zonlicht. Handig als je bijvoorbeeld rijd over een nat wegdek. Of denk eens aan schitteringen van water. Gepolariseerde zonnebrillen kunt u gemakkelijk bij ons bestellen. U kunt ze vinden met behulp van de filteroptie op een producten pagina.

Gebruikssituatie

Zoals in dit artikel is omschreven zijn er vele keuzeopties als het gaat om zonnebrillen. Houd ook rekening met de situatie waarin je je zonnebril het meeste gaat gebruiken. De zon schijnt namelijk niet alleen wanneer het zomer is. Ga je bijvoorbeeld op wintersportvakantie? Dan raden wij je ook zeker aan om een degelijke zonnebril aan te schaffen hier heb je wel weer andere eisen aan dan bij een zonnebril voor een festival of strandvakantie. Bedenk dus goed voordat je een zonnebril besteld waar je deze precies gaat gebruiken en baseer hier je keuze zonneglazen op.

Waar koop ik een goede zonnebril?

Hier bij brilletjes.nl bent u bij het juiste adres voor jouw nieuwe zonnebril! In ons brede assortiment vindt u altijd een zonnebril die bij jou past en je ogen optimaal beschermt tegen de zon. 

15 augustus 2022
Waarom een zonnebril dragen zo belangrijk is

Waarom een zonnebril dragen zo belangrijk is

Dat de zon schadelijk kan zijn voor de huid is algemeen bekend. De meeste mensen beschermen zich hier dan ook goed voor, zonnebrand word goed gesmeerd en te lang in de zon zitten word afgeraden door dermatologen. Maar wat nog te weinig word aangeraden is om de ogen ook daadwerkelijk goed te beschermen. Het effect van de zon op de ogen word sterk onderschat door de meeste mensen. 

Schade aan de ogen

De gevaarlijkste stralingen voor de ogen van het zonlicht zijn voornamelijk UV-A en UV-B-licht. Beide schadelijk maar UV-B zal uiteindelijk leiden tot "staar" (dat wil zeggen het troebel worden van de lens en steeds minder scherp kunnen zien). Dit zul je natuurlijk niet meteen merken, maar zal net als bij huidkanker met opeenstapeling van schade toenemen. Bekijk ook eens dit artikel van het oogfonds over UV-straling en de ogen.

Hoe het kan dat UV-straling op den duur ernstige gevolgen heeft voor de ogen komt doordat de straling de buitenste laag van het oog (de hoornvlies) doordringt om vervolgens je lens te bereiken. Je lens zorgt zorgt ervoor dat jij scherp kunt zien, hoe ouder je word en hoe meer je ogen worden blootgesteld aan zonlicht hoe geliger de lens zal worden. Dat de lens geliger word komt doordat deze een laagje pigment aanmaakt als natuurlijk bescherming tegen zonlicht, net zoals de huid op den duur bruiner word om zich te beschermen tegen de krachten van de zon. Hoe geler de lens dus is hoe meer schade deze heeft opgelopen en hoe minder scherp je dus gaat kunnen zien.

Wanneer loop ik dan het meeste risico?

Het is natuurlijk raadzaam om je ogen het hele jaar door te beschermen tegen zonlicht, maar hoe meer UV-straling hoe groter de mogelijke schade kan zijn. Belangrijk is dus zodra de zon op zijn hoogst staat (en dus op zijn sterkst is) meestal tussen 12:00/15:00, je ogen goed te beschermen met een degelijke zonnebril en eventueel hoed of pet. Heb je plannen om het water, strand of om op wintersport te gaan? Let dan extra goed op! Water, zand en sneeuw weerkaatsen namelijk heel goed UV-licht en zorgen dus voor extra straling in de ogen.

Verminder de kans op UV-schade

In dit artikel heb je gelezen waarom het zo belangrijk is om je ogen te beschermen tegen de zon, zo voorkom je namelijk vroegtijdig slechte ogen. Maar hoe bescherm ik nou eigenlijk mijn ogen? En heb ik dan een dure zonnebril nodig? Je kunt je ogen heel simpel beschermen door een zonnebril te kopen met goede UV-filter. Wij verkopen zonnebrillen in drie verschillende categorieën, waarbij 3 de hoogste is en de beste bescherming biedt, en categorie 1 het minste beschermt. Deze vind je op onze site gemakkelijk door de gewenste bescherming in het filtermenu aan te klikken. Zonnebrillen hoeven absoluut niet duur te zijn om goede bescherming te bieden. Glazen van goedkopere brillen kunnen je namelijk net zo goed beschermen als dure zonnebrillen. Bij brilletjes.nl bieden wij zowel dure als goedkope zonnebrillen met uitstekende beschermingsfactor.

25 juli 2022