SHOP NU, BETAAL LATER MET KLARNA

MERK ZONNEBRILLEN MET DE LAAGSTE PRIJSGARANTIE!

GRATIS VERZENDING & RETOURNERING

SUMMER IS COMING: Profiteer nu nog van onze lage prijzen!

CE-categorieën voor Zonnebrillen: Bescherming en Classificatie

Zonnebrillen zijn niet alleen stijlvolle accessoires, maar ze spelen ook een cruciale rol bij het beschermen van onze ogen tegen schadelijke UV-straling en fel zonlicht. Om consumenten te helpen bij het kiezen van zonnebrillen die geschikt zijn voor hun behoeften en die voldoen aan de veiligheidsnormen, worden zonnebrillen geclassificeerd in verschillende CE-categorieën.

CE-markering is een Europees keurmerk dat aangeeft dat een product voldoet aan de Europese regelgeving en veiligheidsnormen. In het geval van zonnebrillen wordt de CE-markering toegekend aan brillen die zijn getest en goedgekeurd volgens de Europese norm, die de minimale eisen voor oogbescherming tegen zonlicht definieert.

De CE-categorieën voor zonnebrillen worden aangeduid met cijfers van 0 tot 4, waarbij elk cijfer een specifieke mate van bescherming en geschiktheid voor verschillende omgevingen aangeeft:

  1. Categorie 0: Deze zonnebrillen bieden een minimaal niveau van bescherming en zijn geschikt voor bewolkte dagen of binnenshuis gebruik. Ze verminderen de helderheid van het licht zonder de kleuren te vervormen.

  2. Categorie 1: Zonnebrillen in deze categorie zijn geschikt voor zwak zonlicht, zoals vroeg in de ochtend of laat in de middag. Ze bieden een lichte bescherming tegen fel licht en verminderen enigszins de schittering.

  3. Categorie 2: Dit is de meest voorkomende categorie voor alledaagse zonnebrillen. Ze bieden een goede bescherming tegen gemiddeld zonlicht en zijn geschikt voor activiteiten zoals autorijden, wandelen en winkelen. Ze verminderen aanzienlijk de helderheid en schittering.

  4. Categorie 3: Zonnebrillen in deze categorie bieden een hoge mate van bescherming en zijn ideaal voor zeer zonnige omstandigheden, zoals op het strand of in de bergen. Ze verminderen het meeste zonlicht en beschermen de ogen tegen schadelijke UV-stralen.

  5. Categorie 4: Deze zonnebrillen bieden een uitzonderlijk hoge mate van bescherming en zijn bedoeld voor extreem felle omstandigheden, zoals hooggebergte of gletsjers. Ze blokkeren vrijwel al het licht en zijn niet geschikt voor autorijden vanwege hun sterke verduistering.

Het is belangrijk om op te merken dat zonnebrillen met CE-categorie 4 de kleuren enigszins kunnen vervormen, wat de nauwkeurigheid van objecten kan beïnvloeden. Daarom moeten ze alleen worden gedragen wanneer dit absoluut noodzakelijk is.

Bij het kiezen van zonnebrillen is het essentieel om rekening te houden met de CE-categorie die het beste past bij de beoogde gebruiksomstandigheden. Het dragen van de juiste categorie zonnebril biedt niet alleen comfort en visuele helderheid, maar zorgt er ook voor dat uw ogen goed beschermd blijven tegen de schadelijke effecten van UV-straling en fel licht.

Bij Brilletjes.nl zullen de meeste brillen vallen in categorie 2 en 3. Deze categorieën kunt u bij de productinformatie terugvinden.